A parodontológiáról

A parodontológia a fogággyal, illetve a fog körüli tartószövetek megbetegedéseivel foglalkozó tudományág.

Sajnos a már kialakult fogágybetegséget visszafordítani nem lehet, ellenben a megfelelő kezeléssel lassíthatjuk és tünetmentessé tehetjük. Azonban fontos, hogy a lehetséges fog körüli csontveszteséget és gyulladást megállítsuk és lassítsuk. Ebben a folyamatban a legfontosabb a megfelelő szájhigiénia és fogköztisztítás, illetve a rendszeres kontroll. Előkészítő kezelésként fogkőeltávolítást végzünk, amely az íny alatti és íny feletti területeket is érinti. A fogkőeltávolítást kétféle eszközzel végezzük, az egyik a klasszikus, ultrahangos depurátor, a másik pedig az ultramodern és jóval hatékonyabb EMS készülék.

Irányított biofilm terápia

Az EMS készüléket és az irányított biofilm terápiát előszeretettel alkalmazzák a parodontológiai szakterületeken is, többek között azért, mert az Airflow Pro por az íny alatt lerakódott biofilmet is képes hatékonyan és kíméletesen eltávolítani.

APDT, azaz lézeres fogágykezelés

Az APDT(antimikrobiális photodinamikus lézer terápia) a fogágybetegségek kezelése során alkalmazott fájdalommentes lézerrel végzett tasakfertőtlenítő eljárás. Az APDT kezelés a hagyományos szájhigiéniás kezelések kiegészítéseként a tasakban, illetve a fogakon lévő baktériumok elpusztítását jelenti, a szelektív fényérzékenyítő anyag (0,01 % metilénkék oldat) és megfelelő hullámhosszúságú lézerfény segítségével. Hogyan történik meg ez a gyakorlatban?

A fotodinamikus kezelést gondos vizsgálatok előzik meg. Parodontális vizsgálat, subgingivális (íny alatti) fogkő és biofilm eltávolítása a fog felszínéről. Ezt követően a mikroorganizmusokat megfestjük a kezelt területen a metilénkék oldat segítségével, az oldat bejut a tasak területére, 1-2 perc várakozás után a mikroorganizmusok felveszik a festékanyagot.

Ezután 1,5-2 percig lézerrel megvilágítjuk a kérdéses telületet. Ebben a gerjesztett állapotban, a festékmolekulák átadják az energiát a környezetben lévő oxigénmolekuláknak, ily módon bekövetkezik a baktérium sejtfal oxidatív degenerációja és a baktériumok elpusztulnak. A festékanyag alkalmazása mellékhatásmentes és fájdalom sem keletkezik. Az APDT eljárás a parodontális betegségek kezelésére hatékony és jó eredménnyel használható.

Az APDT terápiás kezelés hatékonysága érdekében, 3 alkalmas kezelés javasolt.

Kapcsolódó áraink

  • EMS Airflow, Profilaxis Master kezelés, irányított Biofilm terápia, No Pain technika, személyre szabott szájhigiéniás szaktanácsadás - 40.000 Ft
  • lézer, Safe, APDT terápia – 30.000 Ft / alkalom(3 alkalom javasolt)

Eszközeink

SAFE Laser 150

SAFE Laser 150

EMS Prophylaxis Master

EMS Prophylaxis Master