Három féle elérhető lézeres kezelés

Rendelőnkben háromféle speciális fogászati lézeres kezelést alkalmazunk, a SOL dióda és két különböző SAFE lézer készülékkel segítségével. (SAFE Laser 150 és SAFE laser 1800 infra) A lézeres kezelések előnye, hogy fájdalommentes, látványosan csökkenti a szövetekben a fájdalmat és a gyulladást.

Számos előny

Baktériumölő tulajdonságát hosszútávon is kifejti, nem csak az ínyben, hanem a fogak külső és belső felszínein és a csontban is.

Serkenti a gyógyulást, és aktivizálja az immunrendszer működését. A vérzés még a gazdag vérellátottságú helyeken is rendkívül csekély.

Várandós kismamáknál és cukorbetegeknél is alkalmazható, mivel a sebgyógyulás időtartama radikálisan csökkenthető.

A SOL dióda fogászati lézer használatával, a korábbi eljárásokhoz képest gyorsabban és fájdalommentesen végezhető el számos beavatkozás.

Egyaránt alkalmazható fogmegtartó, esztétikai, szájsebészeti, implantológiai beavatkozásoknál.

Nagy hatásfokkal alkalmazható bölcsességfog eltávolításánál, foghúzásnál, begyulladt implantátumoknál, fogágybetegségekben szenvedő pácienseknél, mivel felgyorsítja a sejtek biostimulációját és a sebgyógyulási folyamatokat.

Alkalmazható a szájnyálkahártya több gyakori megbetegedésénél is, mint például a herpesz, afta, különböző nyálkahártya irritációk, sebek és fekélyek.

A fogászati Safe lézert különböző fogászati kezelések, vagy szájsebészeti műtétek után alkalmazzuk. A rendkívül hatékony és fájdalommentes kezelésnek duzzanat- és gyulladáscsökkentő hatása van, illetve serkenti a szervezet öngyógyító képességét, felgyorsítja a lágy- és csontszövetek gyógyulását, ezáltal a gyógyulási idő a töredékére csökken.

Safe Laser terápia

A safe Laser 1800 infra infravörös (808nm-es) fénye sokkal mélyebb rétegekben nyelődik el, biológiai hatása akár 10 cm mélységben is érvényesül. Fogászati kezelések, műtétek után, segíti a hatékonyabb gyógyulást, gyorsítja a csontosodási folyamatokat. A laser közvetlen fájdalom-, duzzanat- és gyulladáscsökkentő hatást fejt ki a műtéti területre. A safe lasert a fájdalmas vagy sérült területre kontakt módon helyezzük rá, majd a kezelési protokoll szerint adott ideig megvilágítjuk. A laser kezeléseket kúraszerűen is elvégezhetjük attól függően mennyire előrehaladott az elváltozás.

APDT, azaz lézeres fogágykezelés

Az APDT(antimikrobiális photodinamikus lézer terápia) a fogágybetegségek kezelése során alkalmazott fájdalommentes lézerrel végzett tasakfertőtlenítő eljárás. Az APDT kezelés a hagyományos szájhigiéniás kezelések kiegészítéseként a tasakban, illetve a fogakon lévő baktériumok elpusztítását jelenti, a szelektív fényérzékenyítő anyag (0,01 % metilénkék oldat) és megfelelő hullámhosszúságú lézerfény segítségével. 

Gyakorlati alkalmazás

Hogyan történik meg ez a gyakorlatban? A fotodinamikus kezelést gondos vizsgálatok előzik meg. Parodontális vizsgálat, subgingivális (íny alatti) fogkő és biofilm eltávolítása a fog felszínéről. Ezt követően a mikroorganizmusokat megfestjük a kezelt területen a metilénkék oldat segítségével, az oldat bejut a tasak területére, 1-2 perc várakozás után a mikroorganizmusok felveszik a festékanyagot. Ezután 1,5-2 percig lézerrel megvilágítjuk a kérdéses telületet. 

Ebben a gerjesztett állapotban, a festékmolekulák átadják az energiát a környezetben lévő oxigénmolekuláknak, ily módon bekövetkezik a baktérium sejtfal oxidatív degenerációja és a baktériumok elpusztulnak. A festékanyag alkalmazása mellékhatásmentes és fájdalom sem keletkezik. Az APDT eljárás a parodontális betegségek kezelésére hatékony és jó eredménnyel használható.

Kapcsolódó áraink

  • lézer, SOL dióda, koronameghosszabbítás - 30.000 Ft / foganként
  • lézer, SOL dióda, kezelés, szájnyálkahártya, herpesz, afta - 10.000 Ft / alkalom
  • lézer, SOL dióda, biostimulálás, sebgyógyulás gyorsítása - 20.000 Ft / 3 alkalom
  • lézer, SOL dióda, posztextrakciós seb terápiája - 10.000 Ft / alkalom
  • lézer, SOL dióda, ajakfék, nyelvfék felszabadítása - 50.000 Ft
  • lézer, SOL dióda, kimetszés, szöveteltávolítás - 25.000 Ft
  • lézer, SOL dióda, tasak fertőtlenítése - 10.000 Ft / alkalom / fog
  • lézer, Safe, APDT terápia - 40.000 Ft / alkalom (3 alkalom javasolt)
  • lézer, Safe, szájnyálkahártya sebek, szájsebészeti műtétek utáni fájdalom csökkentése, a gyógyulási idő lerövidítése, csontosodási folyamatok felgyorsítása - 25.000 Ft / 3 alkalom

Eszközeink

SOL dióda

SOL dióda

SAFE Laser 150

SAFE Laser 150

SAFE Laser 1800 Infra

SAFE Laser 1800 Infra

Yoda mester lézerkardja

Yoda mester lézerkardja