Biofilm terápia a GBT technológiájával

Az irányított biofilm terápia kezelést a Svájcban kifejlesztett EMS Airflow Prophylaxis Masterrel végezzük, amely egy olyan korszerű szájhigiéniás eszközzel, amellyel nem csak a fogkövet, hanem a szabad szemmel nem látható biofilmet, más néven dentális plakkot távolíthatjuk el.

Ez a nem kívánatos képződmény egyaránt jelentkezik fogakon, implantátumon, fogpótláson, fogszabályzón, elmeszesedéséből pedig kialakul a fogkő.

Fájdalommentes beavatkozás

A biofilm terápiát nem véletlen hívják ,,dental spa”-nak is, mivel a korábbi, ultrahangos fogkőeltávolítással ellentétben, végre valóban az úgynevezett ,,Piezon, No Pain technológiával”, fájdalommentesen végezhető el a beavatkozás, még a fognyaki kopások esetében is.

A speciális gépnek és a kezeléshez használt pornak köszönhetően, a biofilm, a fogkő, de még a még kezdődő fogkő is 100%-os precizitással távolítható el.

Képes a több éves, erősen letapadt fogkő fellazítására is, így ilyen esetben is minimálisra csökkenthető az esetleges kellemetlenséggel járó ultrahangos beavatkozás.

Az EMS készülékkel végzett biofilm terápia kifejezetten ajánlott a következő esetekben:

 • A fogszuvasodás megelőzése szempontjából, a rendkívül mély barázdák esetében.
 • Az esztétikus pótlások, héjak fénye sem kopik meg, hiszen nem karcolja a felszínt, ugyanakkor tökéletes csillogást biztosít.
 • A fogfelszínen található elszíneződést is biztonságosan távolítja el.
 • Rögzített fogszabályzók esetén mindig problémás volt a fogkőeltávolítás, különösen a brackettek közvetlen közelében, ráadásul a páciens számára is nehezítő körülményt jelent a fent lévő készülék az otthoni szájápolásban.

A biofilm terápiával megtisztítjuk a nehezen elérhető felszíneket is a fogkőtől, illetve eltávolítjuk a brackettekről és környezetükből a lerakódást.

 • Fogínysorvadás, és különösen mély tasakoknál, akár 9mm mélységben is, a szakember anélkül végezheti el a tisztítást, hogy invazív beavatkozásra kerülne sor, ezáltal kevésbé megterhelő a páciens számára.
 • Az implantátumok környéke is biztonságosan tisztítható a biofilm terápiával, akkor is, ha tasak, vagy gyulladás alakult ki, a műgyökér sérülése, veszélyeztetése nélkül.
 • A biofilm terápia során a nyelvről és a fogínyről is is eltávolítjuk a rárakódott lepedéket, amellyel nem csak egészségesebb színű, hanem tisztább nyálkahártyával is távozik a páciens.

A kezelés menete:

 1. Előzetes állapotfelmérés a szájüregben, fogazatok és szájhigiénia tekintetében.
 2. Plakkfestés, a szakember láthatóvá teszi, azaz megfesti a biofilmet, plakkot. Ezáltal láthatóvá válik, milyen régi a lerakódás, illetve melyek azok a területek, amelyek nagyobb figyelmet igényelnek a tisztítás szempontjából.
 3. Motiváció. A festés eltávolítása előtt a páciens javaslatot kap a hatékonyabb fogmosási technikára és kiegészítő szájápolási eszközök használatára.
 4. Airflow. A kezelés az Airflow eszköz használatával kezdődik, amely a létező legfinomabb szemcséjű speciális homokkal szabadítja meg a fogakat a biofilmtől.

Ez a csúcstechnológiás anyag úgy távolítja el a biofilmet, hogy sértetlenül hagyja a fogakat és a lágyszövetet. Eritritol tartalma szó szerint megédesíti a fogászati tisztítást, amely ezáltal még a tejfogakkal élő gyerekek számára is vonzóvá válik.

 1. Perioflow. A fogak és implantátumok mélyebb, az íny alatti régiójának megtisztítása következik ugyanezzel a porfúvásos módszerrel, amelyet speciálisan ehhez a területhez fejlesztett műszerrel végzünk. Ekkor lehet a mélyebb, gyulladt tasakokat is megtisztítani.
 2. Ultrahangos fogkőeltávolítás. Ez az ultrahangos eszköz a ,,Piezon, No Pain technológiával ” működik, ami azt jelenti, hogy csak akkor lép működésbe a váltakozó intenzitású, ultrahangos depurátorfej, ha az fogkővel találkozik. Ennek a speciális módszernek köszönhetően nincs szükség polírpasztára sem. Az EMS Piezon műszer speciális csúcsbevonattal rendelkezik, amellyel kíméletesen, és sebészi pontossággal távolítja el a lepedéket, tisztítja meg a fogakat, fogpótlásokat, implantátumokat.
 3. Ellenőrzés. A dentálhigiénikus ellenőrzi a végeredményt, a tekintetben, hogy a biofilm és a fogkő is teljes mértékben eltávolításra került, majd elvégzi a fogak fluoridos ecsetelését. Amennyiben a tisztítás során szuvasodás gyanús fogakat talál, mindenképp javaslatot tesz a kezelés elvégzésére.
 4. Visszahívás. A tiszta fogazat és az egészséges szájhigiénia testünk élettani szempontjából is rendkívül fontos, hiszen a káros baktériumok bárhova eljuthatnak szervetezetünkben, ezzel különböző gócokat, szövődményeket okozhatnak. A páciens állapotfelmérését figyelembe véve javaslatot fogunk tenni a következő kezelés időpontjára a megfelelő szájhigiénia fenntartása érdekében.

Kapcsolódó áraink

 • EMS Airflow, Profilaxis Master kezelés, irányított Biofilm terápia, No Pain technika, személyre szabott szájhigiéniás szaktanácsadás - 45.000 Ft

Eszközeink

EMS Prophylaxis Master

EMS Prophylaxis Master